HAPPY BIRTHDAY TO YOU!

Grattis till världens bästa mamma!!!! Du är lite bättre än alla andra och jag vet inte vad jag skulle göra utan dig. Du har lyssnat när ingen annan gjort det och gett mig den kärlek jag har behövt. Tack för att du är du. Jag är så stolt  över att ha dig som mamma.

Massa kärlek!



Och så självklart ett GRATTIS till Mattias som fyller 2 år idag!!

Cumpleaños feliz,
cumpleaños feliz,
te deseamos todos,
cumpleaños feliz.

the most important thing in the world

Det har varit en fin kväll. Eftermiddagen var lite tyngre med lite för mycket tankar men nu jag är tillbaka på banan igen! Jag och Magnus gjorde kebab och det blev jäätte gott. Barnen gillade det också så då känns det ju extra bra. Efter maten hade vi fredagsmys i sängen och kollade på barnprogram, i slutet dansade Mattias i sängen. Mini-disco. Vi förfestade lite inför hans födelsedag imorgon med massor av snacks. Mysigt.

Ta hand om er och ta vara på era nära och kära!


freeeee

Nu har jag också fått helg efter en arbetsdag, tuff vecka! En dag tillsammans med 15 skrikande barn har resulterat i huvudvärk så nu ska jag kolla på vänner och bara ta det lugnt. Ikväll ska jag och Magnus antagligen göra hemmagjord kebab, hur gott?!

pusspåer!

friday, i love you

Eftermiddagen spenderades först med barnen och sen hjälpte jag Magnus att måla ett rum i en lägenhet i samma hus vi bor i. Nu ikväll har vi ätit och sen handlat mat. Imorgon väntar uppstigning 6.20 för att åka till mitt volontärsarbete (det beror ju lite på hur man definierar det men jag gör det gratis iaf) igen. Jag börjar halv åtta och slutar tolv, soft! Sedan blir det freeeedagsmys.

Ha en bra fredag!
Sov gott


lado

Lugn dag idag, Mattias är hemma från dagis av någon anledning som inte jag vet om. Så jag leker med han och så sitter jag lite här, skööönt. Nu blir det snart lunch och eftersom jag har skippat frukosten så är jag gaaanska hungrig.


Mattias nya ord är "lado" som står för helado (glass), språket kommer!


Ha en trevlig kväll!

pictures from the beach


Alberto och Isabella

Mattias - Playing at the beach can get messy some times.

Family time!

Magnus klättrade upp och hämtade en cocosnöt som vi sedan sågade upp för att äta.

Mattias första egna simtur ever, hur duktigt?!

Solnedgången

My new bff, Isabella.

Hela gänget var med under de tre dagarna.

Så, nu hoppas jag att ni har fått se lite av det jag får uppleva.
Är det något ni undrar över? Det är bara att fråga :)

Puss&Kram

pics


äppellund

Namn på den här blomman? det enda jag vet är att den går att köpa i butik i Sverige men här växer den vilt.

lovin it!

På gården fanns det hästar, hundar, getter, får och kor. Hela fingan bestod av 40 hektar.

Fiska med pinne och snöre, the easiest way to do it!
Dinner is served. I´ll meet you on the other side.

Middag med Karlas pappa, sedan glassbar efter.

The cutest kidz ever.


back from the beach!

Buenas!

Nu är jag tillbaka i San José igen efter tre dagar på stranden. Det har varit såå underbart. Vilda papegojor passerade ovanför våra huvuden (okej, just de såg inte jag för jag var inne för stunden men ändå) och stranden var i princip tom. Vi har badat i poolen och havet, lekt massor och så lite beachvolleyboll på det. Det kan inte bli så mycket bättre.

Imorgon väntar vila efter att ha sovit utan luftkonditionering i två nätter tillsammans med en skrikande Mattias. Det blir lite svårt att sova då. Nu har jag precis skypat med min fina kusin så jag kommer kunna sova gott. Perfecto!

Snart kommer bilder!

Freja

big neeews!!!

Jag har officiellt varit med om min första jordbävning. Den var liten men jag kan ju helt klart pricka av det på min to do list innan jag dör.

Dagen började med att jag skypade med min älskade familj, det var extremt mysigt och jag hade hela tiden en Mattias brevid mig som tyckte det var väldigt roligt. Sedan åkte vi till en fin restaurang i Santa Ana, för att dra en liknelse till det så är Santa Ana som vårat Lidingö. Karlas pappa var med och vi åt gooood mat.

Nu har jag och Magnus precis tvättat bilen och så har vi handlat. Imorgon bär det av till stranden så nu kommer ni inte höra från mig fören på onsdag eller torsdag. Detta kommer bli så niiice!

Ta hand om er,
love!


Mucho gusto

Två dagar till har passerat och det har hänt mycket! För er som inte orkar läsa detta kommer det komma bilder imorgon eller nästa vecka någon gång.

Från att i torsdags inte veta så mycket vad jag skulle göra under min tid här i Costa Rica. Till att i fredags veta nästan allt (okej, där tar jag i men). Nu är planen att jag ska vara på Isabellas skola tre dagar i veckan (måndag, onsdag och fredag) och hjälpa till på deras dagis. Det är femton barn som är mellan 2 och 3 år gamla, de har blivit inskolade nu under de två senaste veckorna, men det är fortfarande mycket gråt efter mamma och pappa. Så där behövde de extra hjälp, och det känns jätteroligt!

Sedan är tanken att jag tisdag och torsdag ska gymma på ett gym ganska nära härifrån (gångavstånd), så jag kommer ha fullt upp - i like it.
Under fredag eftermiddag åkte jag Karla och barnen till ett café och fikade, ett café som var uppdelat mellan barnfamiljer och andra. I barnfamiljsavdelningen fanns det en fin lekplats som Isabella och Mattias älskade att leka i.

På kvällen hade vi bf och då åkte jag, Magnus och Karla till ett köpcentrum en bit härifrån och kollade på 127 hours. Mycket trevlig kväll!

Så till lördagen (fortfarande idag för mig, igår för er):
Jag och Magnus gick upp 4.40 för att klä på oss och börja resan till la cinta. Vi plockade upp en annan familj på vägen. Efter en två timmars bilfärd i höga berg var vi äntligen framme på gården. Vi började vandra upp för ett berg, under tiden såg jag vilda avocados, aprikoser och liljor - inte varje dag.

Ju högre upp vi kom desto vackrare utsikt blev det. Platsen, platsar i en av de vackraste platserna jag någonsin sett (om nu det säger någonting), bilder kommer! Vårat mission var att plocka bär som liknar björnbär men är lite surare och mindre. De plockas på buskar som liknar hallonbuskar. En vandring som jag trodde från början skulle vara ganska kort men visade sig vara lång och brant. Till slut kom vi tillbaka med fulla påsar av bär. Vi fick ta med oss en påse (!!) avocados och fina äpplen.

Nu trodde jag att utflykten var över och det var dags att åka hem, men så fel jag hade. Istället åkte vi bil ännu längre bort på den sämsta vägen jag någonsin åkt på. Vägen hade sjunkit undan på ett x antal ställen och stupet nedanför skulle ha inneburit döden. Minsta sagt spännande. Till slut kom vi fram och jag insåg snabbt att det var värt det.

Mitt i Costa Ricas djupaste skogar fanns det en restaurang med konceptet att man skulle fiska sin egen mat. Jag som gillar att fiska blev glatt överraskad och satte igång på en gång. Man fick betala per fisk man tog upp och vi var fem, så det innebar att man skulle ta upp fem fiskar. Jag och Magnus tog upp två var eftersom den andra familjen inte var lika intresserade. Vem tror ni vann största-fisk tävlingen?! JAG!! Inte helt fel att vinna mot två andra killar (eller ska jag skriva män). Lycka :D

Hemfärden gick bra och sedan när vi kom hem bytte jag om snabbt och så åkte hela familjen till en pizzafest. En som har jobbat på Pizza Hut förut gjorde extremt goda pizzor så nu är jag såå mätt.

BRA DAG!
Nu är jag extremt trött så ni får bortse från stavfel och konstiga meningar ;)

Freja

hoooolaaa!

Under förmiddagen var mitt största arbete att försöka förstå deras maid. Hon kan enbart spanska, inte ett enda ord engelska. Vi lagade mat och jag slog upp ord i mitt lexikon som aldrig förr. Tack för lexikon! Men maten blev god och vi var båda glada när vi skildes åt, alltid något.

Under eftermiddagen åkte jag, Magnus och Karla till en annan del av San José för att träffa affärskompanjoner till de. Vi fikade, pratade och sedan åkte vi till ett hus som de antagligen ska designa. De var jättetrevliga och de ville träffas och äta lunch någon annan dag. Efter några timmar var vi tillbaka i rätt trakter och under kvällen har jag och Isabella haft dansuppvisning för varandra och lekt kurragömma.

Det bästa idag var när Mattias (2åringen) kramade om mitt ben. Det kallas äkta kärlek!

Sov gott!

solo

Nyvaken till ljudet av en grästrimmer och ambulanssirener. Inatt har jag ändå sovit 9 timmar, så jag är nöjd. Nu är jag ensam i lägenheten förutom deras maid som är här och städar. Familjen kommer komma hem till lunch så det innebär att jag är ledig fram tills dess. Tiden tänkte jag spendera här framför datorn och så kanske läsa en av de tidningarna jag hade med mig. Hade gärna solat men det går tyvärr inte här i lägenheten och att lägga sig ute i en park känns inte så aktuellt här.

Freja

Jag har landat

Äntligen är jag framme, som jag hade längtat och så var dagen äntligen där.
Nu har jag spenderat en dag med världens sötaste barn, vi har lekt dagen igenom och så har ju nu precis läst godnattsaga för de båda. Jag kan ju inte säga annat än att jag gillar det. Magnus och Karla har tagit väl hand om mig och jag känner mig så välkommen.

Det verkar som att vi ska åka till beachen nästa vecka på måndag och bo i ett hus precis vid stranden, inte mig emot. Lördagen ska spenderas på en cinta (jag hoppas jag skriver rätt nu), som jag fått förklarat för mig att det är ett stort markområde. Enligt Karla så ska det vara det vackraste stället i hela Costa Rica, låter ju lovande.

Freja

Bloglovin, i´m loving it.

För att det ska vara lätt att följa mig så tipsar jag om att följa mig via bloglovin! Det är enklast för er som läser många bloggar.

Gå in här:
http://www.bloglovin.com/sv/blog/2349217/noneedtosaygoodbye



Snaaaart!

Sista natten är spenderad i min säng. Idag väntar mys med fin vän, packa det sista och sen bär det av till Arlanda tio i sex ikväll. Jag känner mig laddad!

09.00 går flyget, en 17 timmars lång resa via New York för att senare flyga vidare till San José, Costa Rica. It´s going to be g.r.e.a.t.

Freja

Living the dream on the other side of the big sea

Hello!

Ni som känner mig vet att jag kommer åka till Costa Rica snart, det är inte mindre än 2 dagar kvar nu tills jag åker! För att de som är kvar i Sverige ska veta vad jag håller på med i landet på andra sidan Atlanten tänkte jag lösa det ganska enkelt med att ha en blogg. Jag ska försöka hålla er så uppdaterade som jag kan.

Jag ska bo hos min mammas kusin Magnus, hans fru Karla och deras två barn Isabella (5år) och Mattias (2år). Eftersom barnen inte får höra så mycket svenska i vardagen så är det det som kommer bli min huvudsakliga uppgift under tiden jag är där - prata svenska med barnen, piece of cake! Jag älskar ju barn liksom.

Sen så hoppas jag att jag kommer kunna jobba en del som volontär under tiden och så kanske gå någon spanskakurs. Det främsta är ju ändå att jag ska göra det jag vill och leva livet under tiden jag är där. Snart blir det avresa och jag är lite nervös, men allt löser sig säkert när man kommer dit.

Kärlek!

RSS 2.0